SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pod wodą

  • [...] wydaje mi się, że ze względu na hipoglikemię, IO i tarczycę powinnam liczyć... O kozieradce słyszałam, ale nigdy nie stosowałam. Lepiej mieloną czy w ziarnach? To możesz mi podesłać jakieś sposoby, też mocno interesują mnie na odrastanie, jeżeli coś masz (chyba jest już po głównym wypadaniu i została ta kwestia dużego przerzedzenia...). (swoją [...]

    Odpowiedzi: 549 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-12 22:39:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 111)
  • SOBOTA leki/suple: Novothyral 1/3; Vigantol; wit. B12; Ovarin x1 – skończył się i chyba nie będę kupować; Sanprobi x1; Proenzi ArthroStop x2; + Luteina 2x1 + kozieradka Miska ok (ciut więcej niż rozkład, szczególnie węgli, miałam na nie jakieś parcie). FBW 3 1a. Przysiady bułgarskie 12: 0/0/4/6/8 12: 0/0/4/4/6 1b. WL (15/)12/12/12/12 [...]

    Odpowiedzi: 549 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-02 14:10:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 111)
  • Kacze udka pieczone z jabłkami Co: - kacze udka (u mnie 3szt) - jabłka (piszą że najlepsze kwaśne) - majeranek, czosnek, pieprz, sól Jak: Kacze udka, opłukujemy pod wodą, nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na min. 2godziny (im dłużej tym lepiej). Godzinę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki taż, żeby mięcho [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-24 20:55:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • Na prośbę Roksanna1 podaję klasyczny przepis na szynkę z szynkowara (przepis jest full, dla naszych Pań fit wskazuję momenty, które można zmodyfikować) Podaję proporcję na 1kg wsadu mięsnego Etap I Mięso wybrane trzeba pokroić na plastry a’la schabowe w poprzek włókien grubsze lub chudsze jak tam chcemy, takie plastry należy rozbić tłuczkiem [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-02 10:42:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] z dwóch różnych mąk, ale ja już nie chciałam tak kombinować z pierwszym zakwasem) ok. 1 łyżeczka soku z cytryny 100 ml wody gazowanej (wodę miałam zimną, więc delikatnie ją podgrzałam, żeby nie była zbyt zimna...ale tak bardzo delikatnie i naprawdę chwilkę, żeby się nie wygazowała) Mniej więcej równą wagowo ilość maki i wody mieszamy, po czym [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-02 16:43:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] -woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji Sposób przygotowania: -suchą kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku przez klka minut na minimalnym oganiu. Następnie płuczemy pod zimną wodą. Wkładamy spowrotem do garnka i zalewamy wrzątkiem (tak aby ją tylko przykryć). Gotujemy około 10-15min, odstawiamy aby do siebie "doszła" i studzimy -odżywkę [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-07-10 17:02:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] -po drugie (i najważniejsze!), aminogram będzie się uzupełniał Ilość i proporcje: Na pewno zawsze wyjdzie, bez znaczenia ile czego dacie, więc po prostu wrzucacie co jest pod ręką lub na co macie ochotę. Robię z rożnych ilości i proporcji, więc ciężko mi powiedzieć co jest najlepsze i czy takie zjawisko istnieje. Przeważnie też mieszam [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 14:26:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] buraki - część przypraw wsypuję w połowie, część na końcu. Całość zalewamy wodą - mój słój ma 5 litrów (kupiony na allegro za 25 zł) Barszcz kisi się około tygodnia. Można pod koniec próbować, tak żeby nie był za kwaśny. Jeśli chcemy żeby barszcz szybciej się zakisił to można dodać z poprzedniego kiszenia tak 1/4 szklanki barszczu - wtedy [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-04 15:06:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] jęczmienna ) 100 g łososia wędzonego Papryka czerwona Poł ogórka zielonego Awokado 3 płaty nori Wasabi Ocet ryżowy ( 2 – 3 łyżki ) Kaszę tylko opłukuję chwilę pod bieżącą wodą żeby potem się kleiła i od razu gotuję wg czasu podanego na opakowaniu, istotnia jest ilość wody: 1: 1,5-2 ( kasza: woda ) … ale pilnujcie bo czasem trzeba [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-01 08:22:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • zgodnie z zapowiedzią :) CHLEB BERZGLUTENOWY NA ZAKWASIE Zakwas ok 10 dag mąki (ryżowej ,gryczanej z niepalonej gryki, kukurydzianej, jaglanej, amarantusowj) trochę soku z cytryny-ok 1 łyżeczki(może być sok domowy z kwaśnych jabłek ,ale z 2 łyżki)-bardzo ważny dodatek woda gazowana obowiązkowo i dużo ciepła ok 30 stopni ( zimą stoją na [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 07:41:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • shrimp2 prosila, to wrzucam: moje risotto z endywia 1. podsmazyc drobno pokrojona cebule najlepiej na masle (ja uzywam klarowanego ghee) 2. dodac poszatkowana endywie (duzo! szybko flaczeje i zmniejsza swoja objetosc na patelni) 3. posolic i podsmazac az wyparuje woda 4. dodac ryz (ja najbardziej lubie basmati) i chwile go podsmazyc z zielenina 5. [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-24 21:20:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] angielskiego, liść laurowy, rozkruszoną ostra papryczkę i trawę cytrynową. Dusimy aż mięcho będzie mięciutkie. W tym czasie można wrzucić fasolkę do parowaru, lub po prostu pod koniec duszenia dodać do mięcha. Można również pod koniec dodać czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy mleczko kokosowe, sól, i wiórki kokosowe i chwilkę dusimy [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-07 15:21:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • Galareta wieprzowa Co: - nóżki wieprzowe - golonka - marchewka - przyprawy: sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, czosnek <- to jest podstawa ale można jeszcze majeranek, lubczyk czy inne przyprawy Jak: Mięcho wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i marchewkę. Wody tyle aby mięso [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-28 17:44:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] marynowany łosoś Wykonanie: - Soczewicę wypłukać, przełożyć do garnka z burakiem, marchewką, porem i czosnkiem - Zalać wodą i zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 15-20 min. - Soczewicę i warzywa zmniksować w blenderze z jajkami, ziołami, proszkiem do pieczenia i mąką (dodać ew. Trochę wody jeśli masa jest bardzo [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-08 23:05:32 Szacuny postu: 2 (cały temat: 112)
  • [...] dorzucamy ciachnięte grubo pieczarki i chwilę razem przesmażamy. Przekładamy na chwilę na talerz. Na patelnię trzemy na grubych oczkach marchew i kroimy cebulę. Chwilę podgrzewamy i podlewamy lekko wodą, dusimy. Jak warzywa zmiękną blendujemy (uwaga bo pryska marchewką) - można na całkiem gładki krem lub zostawić trochę wiórków żeby było [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-28 23:43:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] pomidorowy -szklanka bulionu/wody -szklanka wytrawnego czerwoneo wina -masło klarowane -cebula -czosnek -tymianek -liście laurowe -sól, pieprz Wykonanie: - na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy grzyby, jak już się rozmrożą i woda odparuje dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę. Smażymy kilka minut, aż będzie zrumieniona z [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-26 20:39:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] szurkiem /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/22c7db61e89e425fbd49fe7751cf7ce6.jpg - wkładamy szynkę do garnka - doprowadzamy do wrzenia - jak wrze, zmniejszamy temperaturę - gotujemy pod przykryciem 50 min - i gotowe ***** można też w szybkowarze ok. 30 min ***** w piekarniku parowym ok 50 min /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6a34875cde4c466d8ecdbdc9db768efd.jpg [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-30 21:30:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] w dłoniach tak, żeby jeszcze nie sałkiem się rozpuścił i smarujemy rybę. Wkłądamy do naczynia żaroodpornego i obok ryby kładziemy 2-3 ząbki czosnku (nie obranie!) i lekko podlewamy odrobiną wody. Piekarnik nagrzewamy do 200st i w żaroodpornym naczyniu wkładamy przygotowanego halibuta do piekarnika na ok 15-20min. Podstawa sosu: pół szklanki [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-26 08:23:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] dałam troszkę stevii waniliowej) Wykonanie :-) Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, żeby namokły. Dodajemy olej kokosowy, granulki kawy i kakao, opcjonalnie stevię. Trzymamy pod przykryciem. Jaja wbijamy do miski, wsypujemy jedną i drugą mąkę, mieszamy. W szklance z wodą mieszamy odżywkę (takie a'la mleko ;-) ), następnie wlewamy do masy. [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-27 12:00:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)
  • [...] aż śmietanka się zredukuje i sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz: Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, Szpinak myjemy pod bieżąca wodą, suszymy i siekamy. Wszystkie składniki łączymy z pasztetem z soczewicy i ewentualnie podprawiamy solą i pieprzem. Na każdy naleśnik rozkładamy farsz i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-25 15:56:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 112)